MOS: duurzame scholen, straffe scholen

Op school werken we bewust mee aan het MOS-project. "MOS" betekent : "Milieuzorg op school". We koppelen hier regelmatig activiteiten aan vast zodat de kinderen (en ook de ouders) bewust(er) omgaan met ons milieu en het klimaat.

Kom je met de fiets of te voet naar school? Dan blijft de auto thuis en zijn er minder uitlaatgassen. Breng je je drinken mee in een herbruikbare fles of beker? Dan gebruik je misschien ook wel water van de kraan? Breng je je boterhammen mee in een boterhammendoos? Dan heb je geen aluminiumfolie mee om je boterhammen in op te bergen! En zo zijn er nog vele voorbeelden.

Dit jaar waren we dan ook terecht fier dat we met al onze acties "de vlag" behaalden. De leerlingen van het MOS-parlement en meester Brecht werden grondig bevraagd over wat we allemaal doen en vooral: waarom we actie ondernemen voor ons milieu en klimaat. Een dikke proficiat aan IEDEREEN van onze school en ook aan de ouders; want jullie volgen ons in onze bekommernis om kinderen milieubewust te maken.

Volgend schooljaar mogen we de MOS-vlag afhalen in Gent.

En wat zijn de toekomstplannen voor MOS op onze school? Hierbij vragen we zeker ondersteuning bij de MOS-medewerker Philippe. Want we zijn wel van plan om verder te doen zoals we bezig zijn, maar ook nieuwe inzichten en acties zullen we onder de loep nemen!

We houden jullie op de hoogte!

Op vrijdag, 22 september trokken de leerlingen van L3 L4 L5 L6 naar de stembus voor de verkiezing van een nieuw MOS-parlement! Meester Brecht verzamelde de kandidaturen en dan was het naar de stemhokjes trekken om een stem uit te brengen. Volgende leerlingen zullen dit schooljaar mee het MOS-beleid bepalen: Renate, Rita, Marie, Laurie, Lucas, Nisa, Stelios en Ghaleb. Hiervoor zullen ze op maandbasis één middag samen zitten om de schakel te zijn tussen hun klasgenootjes en de leerkrachten.  Tijdens de middag van 26 september werd de installatievergadering met een receptie afgesloten! Veel succes!

Op vrijdag, 13 oktober mochten enkele leerlingen met meester Brecht en de directie mee naar Gent om de felbegeerde MOS-vlag af te halen! Fier kwamen we terug en weldra zal de vlag aan onze school wapperen! Een dikke proficiat aan alle leerlingen en het schoolteam voor de samenwerking aan dit project. Meester Brecht nam ons allemaal mee doorheen al de acties en samen met alle leerlingen en het team verdient hij een zéér dikke pluim!

Op dinsdag, 24 oktober werd er een mini-vergadering belegd waarop Philippe van het MOS-team te gast was. Op de agenda maar één grote vraag: "We hebben de MOS-vlag die 2 jaar aan de schoolpoort mag wapperen. Zijn de doelen voor een nieuwe MOS-vlag in 2019 voor onze school haalbaar?" Men zet immers vooral in op "klimaat-neutraal" en "bio-diversiteit". Wat kunnen onze leerlingen en het team als acties uitwerken? Volgens Philippe loont het zeker de moeite om ons in te schrijven en zo zullen meester Brecht en juf Melanie binnenkort naar Hasselt trekken voor een eerste meeting die nog meer duidelijkheid moet brengen in verband met de aanvraag. We zijn benieuwd!