levensbeschouwelijke vakken

In onze school maken de ouders voor hun leerling vanaf L1 een keuze in de levenbeschouwelijke vakken. Momenteel organiseren wij niet-confessionele zedenleer, rooms-katholieke godsdienst, protestantse godsdienst en islamtische godsdienst. De leerlingen krijgen 2 uur onderricht per week in dit vak.

De keuze kan elk jaar gewijzigd worden ten laatste op 30 juni van het voorgaande schooljaar. Nadien kan dit niet meer en dient de leerling een gans jaar de gekozen godsdienst/zedenleer te volgen.

Juf Ingrid kent haar leerlingen die rooms-katholieke godsdienst volgen op haar duimpje. Naast het lespakket voor deze godsdienst bereidt juf Ingrid de leerlingen van het eerste leerjaar ook voor op hun eerste communie.

Op maandagvoormiddag en donderdagnamiddag is zij aanwezig op school.

Leerlingen die kiezen voor niet-confessionele zedenleer zitten in het klasje bij juf Goele. Zij werken vooral rond projecten die al dan niet aangebracht worden door de leerlingen, zoals respect en verdraagzaamheid enz.

Het lentefeest is een hoogtepunt voor de leerlingen van L1 en L6 die niet-confessionele zedenleer volgen.

Op maandagvoormiddag en donderdag namiddag is zij aanwezig op school.

Onze leerlingen kunnen islamitische godsdienst volgen. Meester Mustafa en juf Sangül nemen elk een aantal klassen hiervoor onder hun hoede. Op maandagmorgen en donderdag namiddag zijn zij aanwezig.

In september staat er een nieuwe leerkracht klaar voor onze leerlingen die protestantse godsdienst volgen en net zoals bij de andere leerkrachten die levensbeschouwelijke vakken geven, zal dit op maandagvoormiddag en donderdagnamiddag zijn. We heten juf Miranda van harte welkom!