MOS: duurzame scholen, straffe scholen

Op school werken we bewust mee aan het MOS-project. "MOS" betekent : "Milieuzorg op school". We koppelen hier regelmatig activiteiten aan vast zodat de kinderen (en ook de ouders) bewust(er) omgaan met ons milieu en het klimaat.

Kom je met de fiets of te voet naar school? Dan blijft de auto thuis en zijn er minder uitlaatgassen. Breng je je drinken mee in een herbruikbare fles of beker? Dan gebruik je misschien ook wel water van de kraan? Breng je je boterhammen mee in een boterhammendoos? Dan heb je geen aluminiumfolie mee om je boterhammen in op te bergen! En zo zijn er nog vele voorbeelden.

Dit jaar waren we dan ook terecht fier dat we met al onze acties "de vlag" behaalden. De leerlingen van het MOS-parlement en meester Brecht werden grondig bevraagd over wat we allemaal doen en vooral: waarom we actie ondernemen voor ons milieu en klimaat. Een dikke proficiat aan IEDEREEN van onze school en ook aan de ouders; want jullie volgen ons in onze bekommernis om kinderen milieubewust te maken.

Volgend schooljaar mogen we de MOS-vlag afhalen in Gent.

En wat zijn de toekomstplannen voor MOS op onze school? Hierbij vragen we zeker ondersteuning bij de MOS-medewerker Philippe. Want we zijn wel van plan om verder te doen zoals we bezig zijn, maar ook nieuwe inzichten en acties zullen we onder de loep nemen!

We houden jullie op de hoogte!