Leerlingenparlement

Al gedurende enkele schooljaren hebben we een leerlingenparlement dat elk jaar opnieuw verkozen wordt onder onze leerlingen. We maken er een echte verkiezing van met oproepingsbrieven, kieshokjes, een kiesbureau enz... Kandidaten mogen zich melden en krijgen de kans om promotie te voeren voor de actiepunten waarachter zij staan.

Het is telkens spannend om de uitslag te vernemen en na een dikke proficiat begint het grote werk! Onder begeleiding van juf Annelies en juf Daphne brengen de leerlingen voorstellen vanuit hun klasgroep mee naar de vergadering. Ook werken de leerlingen verjaardagskaarten uit en de maandelijkse verjaardagsronde staat eveneens op het programma. Kortom: een uitwisseling tussen leerlingenparlement en het team van leerkrachten.

De leerlingen offeren hiervoor maandelijks één middagpauze op, maar dat nemen ze er graag bij. Want: opkomen voor de wensen van je klasgenootjes is een mooi doel!