Leerlingenparlement

Al gedurende enkele schooljaren hebben we een leerlingenparlement dat elk jaar opnieuw verkozen wordt onder onze leerlingen. We maken er een echte verkiezing van met oproepingsbrieven, kieshokjes, een kiesbureau enz... Kandidaten mogen zich melden en krijgen de kans om promotie te voeren voor de actiepunten waarachter zij staan.

Het is telkens spannend om de uitslag te vernemen en na een dikke proficiat begint het grote werk! Onder begeleiding van juf Annelies en juf Daphne brengen de leerlingen voorstellen vanuit hun klasgroep mee naar de vergadering. Ook werken de leerlingen verjaardagskaarten uit en de maandelijkse verjaardagsronde staat eveneens op het programma. Kortom: een uitwisseling tussen leerlingenparlement en het team van leerkrachten.

De leerlingen offeren hiervoor maandelijks één middagpauze op, maar dat nemen ze er graag bij. Want: opkomen voor de wensen van je klasgenootjes is een mooi doel!

 

Op vrijdag, 21 september werd de verkiezing voor een nieuw leerlingenparlement georganiseerd. Dit werd een levensechte verkiezing met oproepingsbrieven, stembureau, stemhokjes, kandidaten en een kiesbureau.  Het was even spannend en zoals bij elke verkiezing waren er winnaars en verliezers. Enerzijds dus vreugdekreten en anderzijds ook wel een traantje. We verwelkomen in het nieuwe leerlingenparlement: Samuel (L6),Andreas (L5), Anna (L4), Nisa (L4), Dewi (L4), Daniel (L4). We wensen deze verkozenen van harte proficiat en onder leiding van juf Annelies en juf Daphne zullen deze leerlingen hun klassen vertegenwoordigen tijdens de vergaderingen. Veel succes!

Elke tweede dinsdag van de maand komt het leerlingenparlement samen. 

Koleneind 1
3930 Hamont-Achel

B: 011/44 53 34
NL: 0032/11 44 53 34