Lagere school

Wie de kleuterschool ontgroeid is, mag echt gaan rekenen, lezen en schrijven in het eerste leerjaar bij juf Rita en meester Brecht. De woordjes "ik-maan-roos-vis" zijn de start van het leesproces.Rekenen doe je in het eerste leerjaar tot 20. Het schrijven wordt nauwkeurig opgevolgd vanaf een goede zithouding tot het juist vasthouden van het potlood.

In het tweede leerjaar ga je van 20 tot 100 en begin je met het leren van de tafels. Juf Daphne doet dit met allerhande materialen zodat de leerlingen zien dat 2 keer 3 niet hetzelfde is als 3 keer 2, maar dat het resultaat toch hetzelfde is!

Het leerlingenparlement wordt georganiseerd door juf Daphne en juf Annelies. De leerlingen van L2 L3 L4 L5 L6 die verkozen werden, vergaderen regelmatig samen en dan zijn het deze juffen die alles in goede banen leiden.

In het derde leerjaar wordt er duchtig geoefend met de tafels en als je alles goed kan, kan je zelfs een tafeldiploma behalen! Ook de creatieve handen komen zeker niets te kort bij juf Carine. De stad Hamont-Achel wordt in de lessen wereldoriëntatie onder de loep genomen zodat onze eigen stad gekend is voor de rest van ons leven.

Juf Kirsten neemt de leerlingen van L4 onder haar hoede. Stads- en provinciebestuur worden in de lessen wereldoriëntatie onder de loep genomen. Om alles goed onder de knie te krijgen, brengen de leerlingen een bezoek aan het stadhuis. Een uitstap naar het provinciehuis in Hasselt mag zeker niet ontbreken.

Wanneer de leerlingen in het vierde leerjaar komen, zijn de verwachtingen voor een eerste weekuitstap hoog gespannen. Dit jaar staat de stadsklasse naar Brussel op het programma en voor vele leerlingen is deze "week-weg-van-huis" een eerste keer dat leerlingen een weekje weg zijn van mama en papa. Gelukkig horen deze leerlingen al veel over deze weekuitstappen vertellen door de oudere leerlingen zodat het onbekende al snel vertrouwd klinkt.

Genoeg te doen dus in het vierde leerjaar naast rekenen en taal!

In het vijfde leerjaar wordt er regelmatig al een keertje gesproken over het middelbaar onderwijs. Juf Cindy begeleidt haar leerlingen in het traject leren leren en het maken van weekroosters. Vanaf nu wordt het alsmaar belangrijker dat er een planning gemaakt en gevolgd wordt om de leerstof te beheersen en om voldoende vrije tijd over te hebben

Het einde van de basisschool is in aantocht wanneer de leerlingen in het zesde leerjaar komen.
De nodige leerstof wordt aangeleerd; de nodige planningen van studeren worden verder gefinaliseerd met de duidelijke boodschap dat dit zeer belangrijk is.
De leerlingen maken kennis met het middelbaar onderwijs; onze collega's van De Wingerd ondersteunen ons en heten ons welkom tijdens de opendeurdagen voor onze leerlingen.

Kortom: wanneer deze leerlingen hun getuigschrift of attest in handen krijgen, zijn ze klaar voor de grote school.

Juf Marisa en Juf Melanie werken elk half-time in deze klas.