IEDEREEN - het leerlingenparlement

Ons nieuwe leerlingenparlement is een feit! Deze voormiddag vond de verkiezing plaats. Dit gebeurde met een heuse oproepingsbrief en echte stemhokjes. De  namen van de verkozenen kan je op deze website lezen onder de rubriek "leerlingenparlement". We wensen de verkozen leden van harte proficiat met hun mandaat en hopen dat zij zich inzetten voor al de schoolkinderen!

IEDEREEN : lekkere wafeltjes te koop!

Vanaf vandaag start de wafelverkoop! De brief staat bij "brieven aan ouders" EN wordt uitzonderlijk in papieren versie meegegeven met het oudste kind van elk gezin. Beste ouders, met de aankoop van de wafels steunt u onze schoolwerking waarmee we de centrale boekenhoek willen opfrissen!

Gezocht : verkeersbrigadiers

We kunnen niet zonder jullie! Help ons om onze kinderen veilig de straat te helpen oversteken. Kan jij je af en toe vrijmaken om deze job op te nemen? Dan ben je van harte welkom! Meld je aan bij de secretaresse of bij de directeur.

De eerste schooldag

Einde zomervakantie! Vandaag is de start van het nieuwe schooljaar! We heten alle kinderen, ouders en personeelsleden van harte welkom in onze school. Samen willen we er een goed en leerrijk jaar van maken!

Nog even aandacht voor de nieuwe schooluren : 08.30 u. : toezicht op de speelplaats. Het eerste lesuur start om 08.45 u. Op woensdag eindigt de school om 12.20 u. De andere dagen eindigt de school om 15.00 u.

Vandaag brengt het oudste kind van elk gezin de maandkalender van september mee. Willen jullie deze ergens zichtbaar ophangen en er regelmatig naar kijken? Deze kalender staat ook op de website. We weten nu al dat er wijzigingen aankomen. Dit wordt meegedeeld via de kalender op de website. Het eerste HORIZON-lijntje komt vandaag ook mee naar huis. Eenmalig in papieren versie, maar ook te lezen op de website. Mis het nieuws en de nieuwtjes niet! Veel leesgenot!

De Horizon is ROOKVRIJ !

De Horizon is vanaf 1 september volledig rookvrij 24 op 24 en 7 op 7!

Onze school is rookvrij! Sinds 1 september mag er nergens op het schooldomein nog gerookt worden. Deze afspraak is van toepassing 24 uur per dag en 7 dagen per week voor iedereen die het schooldomein betreedt (leerlingen, personeel, internen bezoekers). Ook tijdens ouderavonden, schoolfeesten en andere activiteiten buiten de schooltijd.

Waarom een rookvrije school 24 op 24?

Niet alleen omdat de wetgeving verandert, maar ook omdat we een gezonde leeromgeving belangrijk vinden.  Uit onderzoek blijkt dat ‘zien roken, doet roken’. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. Een rookvrije school helpt leerlingen niet te starten met roken en voorkomt ongewenst meeroken.

Ook roepen we iedereen op om niet te roken buiten het schooldomein bij de ingang van de school, in het zicht van de leerlingen. Bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van leerlingen.

Samen dragen we bij aan een gezonde leeromgeving voor onze kinderen en jongeren.

Alvast bedankt om mee te helpen aan een gezonde leeromgeving!