IEDEREEN - het grootouderfeest was een feest!

Woorden schieten te kort om mee te delen hoe geweldig het grootouderfeest vandaag was! Grootouders van alle schoolkinderen waren welkom in cinema Walburg om hun kleinkind te zien optreden! De kinderen waren enthousiast, maar ook grootouders waren enthousiast! Kortom: soms tot tranen toe waren grootouders bewogen! Het feest ging op school verder met een kop koffie en gebak. De kleuters ontvingen vervolgens hun oma/opa in hun eigen klasje. Ook dat was een fijn moment! We vergeten de vrijwilligers niet die achter de schermen de catering tot in de puntjes verzorgden. Dank! Dank!

IEDEREEN - het leerlingenparlement

Ons nieuwe leerlingenparlement is een feit! Deze voormiddag vond de verkiezing plaats. Dit gebeurde met een heuse oproepingsbrief en echte stemhokjes. De  namen van de verkozenen kan je op deze website lezen onder de rubriek "leerlingenparlement". We wensen de verkozen leden van harte proficiat met hun mandaat en hopen dat zij zich inzetten voor al de schoolkinderen!

De Horizon is ROOKVRIJ !

De Horizon is vanaf 1 september volledig rookvrij 24 op 24 en 7 op 7!

Onze school is rookvrij! Sinds 1 september mag er nergens op het schooldomein nog gerookt worden. Deze afspraak is van toepassing 24 uur per dag en 7 dagen per week voor iedereen die het schooldomein betreedt (leerlingen, personeel, internen bezoekers). Ook tijdens ouderavonden, schoolfeesten en andere activiteiten buiten de schooltijd.

Waarom een rookvrije school 24 op 24?

Niet alleen omdat de wetgeving verandert, maar ook omdat we een gezonde leeromgeving belangrijk vinden.  Uit onderzoek blijkt dat ‘zien roken, doet roken’. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. Een rookvrije school helpt leerlingen niet te starten met roken en voorkomt ongewenst meeroken.

Ook roepen we iedereen op om niet te roken buiten het schooldomein bij de ingang van de school, in het zicht van de leerlingen. Bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van leerlingen.

Samen dragen we bij aan een gezonde leeromgeving voor onze kinderen en jongeren.

Alvast bedankt om mee te helpen aan een gezonde leeromgeving!