Nieuws

MEI

18

IEDEREEN - einde verkeersweek

De verkeersweek is voorbij. Er werden tal van activiteiten georganiseerd waarbij telkens de veiligheid van de kinderen centraal stond: er werd geoefend hoe je je in het verkeer moet begeven als je te voet bent of als je fietser bent. Voor enkele klassen waren er fietsbehendigheidsoefeningen op de speelplaats. Wat voor iedereen van toepassing was: het dragen van een fluovestje. De eerste dag van de actie waren er merkelijk minder fluovestjes te zien. Hoe dit kon? Vergeten te kijken op de kalender? Het fluovestje niet gevonden? Het fluovestje vergeten? De brief op de website niet gelezen? Gelukkig zagen we op dinsdag merkelijk meer kinderen met een fluovestje! Vandaag brengen alle kinderen een brief mee naar huis in verband met de actie van dinsdag: "Een beloning voor het dragen van een fluovestje!" Kijk zeker in de boekentas voor deze brief. Maandag is een vrije dag; dinsdag zien we elkaar weer!

MEI

09

Activiteiten van de stad!

Deze week ontving het oudste kind van elk gezin een folder van de stad met het aanbod van activiteiten tijdens de zomervakantie. Omdat een aantal activiteiten beperkt zijn in het aantal deelnemers is snel inschrijven de boodschap!

Hoe doe je dit? --> het stappenplan staat op de achterzijde van de folder. OF je kan kijken op deze website bij : info en linken --> brieven aan ouders --> brief nr. 69

MEI

04

L1 L2 L3 op bezoek bij onze boerderijklassers

Gisteren (donderdag) mocht ik als directie een kijkje gaan nemen bij de leerlingen die momenteel in De Breughelhoeve verblijven. Voordien werd er regelmatig via GSM contact gehouden; maar er naartoe gaan was toch helemaal anders! Een fris zonnetje kon de kinderen niet beletten om zich uit te leven in de speeltuin! Het was mooi om zien hoe groot en klein (jong en oud) samenspeelde. De spaghetti smaakte verrukkelijk en het extra koekje van Boaz verdween bij iedereen snel! Proficiat Boaz met je verjaardag! Het moment van wasbeurt en pyama aandoen was een hele bedoening! We hopen dat iedereen de eigen kleding terug in de eigen koffer steekt! Dit was ook het moment dat ik een kijkje mocht nemen in de slaapkamers. Eerst overal aankloppen en dan pas naar binnen! Zo hoort dat ook! Het zien van dit alles deed me zin krijgen om te blijven; er waren immers nog bedden genoeg! Maar zonder nachtkledij en toiletgerief was dit net té weinig comfortabel. De kinderen en leerkrachten stonden klaar voor de pyama-party en met een "tot morgen" begon ik aan mijn ritje naar huis.

MEI

04

L1 L2 L3 verslag boerderijklasse van donderdag

Na onze eerste verkwikkende nacht, voor de ene al wat beter als de andere, stond er weer een toffe dag op het programma. Zo mochten beide groepen deelnemen aan een kookworkshop. We maakten er lekkere soep, pannenkoeken en toast. Daarna lekker picknicken met z'n alle buiten in de zon, heerlijk! Verder werkten we in de moestuin. Prei planten, aardappelen zetten, asperges steken en rabarbar proeven waren enkele van de leuke doe-activiteiten. 

Ook de andere leerlingen mochten vandaag gaan paardrijden, dit was net als gisteren een groot succes. Ten slotte knuffelden we de dieren van de knuffelboerderij. Ook mochten we ze voeren. Erg leuk en leerrijk! Morgen gaat één groep nog op boerderijbezoek, de andere groep mag nog gaan knuffelen met dieren. Dan keren we terug naar huis van een boeiende reis met een hoop toffe verhalen. We hopen dat dit een onvergetelijke ervaring is en was voor iedereen, wij (de juffen en de meester) hebben er alvast heel hard van genoten om al die stralende gezichtjes te zien.

MEI

03

L1 L2 L3 nieuws vanuit Grote-Brogel!

Het was een geslaagde eerste dag vandaag. We vertrokken vol goede moed met de bus naar de Breugelhoeve. Bij aankomst gingen we meteen op verkenning. We maakten de bedden op en konden nadien al even genieten van het mooie domein en vooral de speeltuin. Daarna verdeelden we ons in twee groepen. De eerste groep mocht gaan paardrijden. Echt wel een heel avontuur voor onze kinderen, maar iedereen is op het paard geweest, echt tof! De kinderen genoten zichtbaar van deze activiteit, voor sommigen een unieke ervaring. De andere kinderen gingen op boerderijbezoek in het Kustershof. Ze mochten er genieten van al het jonge geweld op de boerderij. Verder leerden ze over hoe koeien worden gemolken, wat voor voer de dieren eten, de machines van de boerderij... Na een lekker broodje gezond 's avonds maakten we nog een korte wandeling. Een pauw, kalkoen en mini-paardjes sierden onze wandeling. Moe maar voldaan keerden we terug om te douchen, nog een kort spel of een verhaaltje. Hopelijk volgt morgen nog zo een leuke dag, tot morgen! Bij "albums" kan je al vele foto's bekijken! Tot een volgend bericht en tot de volgende foto's!

MEI

03

L1 L2 L3 de thuisblijvers

Ook aan de thuisblijvers werd gedacht! Gisteren mochten ze hun vriendjes uitwuiven bij het vertrek en deden ze vervolgens met juf Inge allerhande leuke dingen! Vandaag zagen we de kinderen trots en vrolijk fietsen op de speelplaats: er was ruimte genoeg en het was leuk om te zien dat elke leerling kon fietsen! Meester David zorgde voor variatie in de fietsoefeningen zodat de leerlingen zich oefenden in behendigheid en "echt baas" waren over hun fiets! Dit zal de leerlingen zeker ten goede komen in het echte verkeer!

MEI

02

Op 3-daagse naar De Breughelhoeve

Een spannende morgen op deze woensdagochtend! Met 35 leerlingen en 4 leerkrachten trokken we naar De Breughelhoeve in Grote-Brogel (Peer) voor een 3-daagse uitstap. Iedereen was goed op tijd aanwezig zodag het afscheid vlot en snel verliep. Buschauffeur Johan zorgt ervoor dat de kinderen veilig aankomen; voor het transport van de bagage stelde papa Ras zijn vrachtwagen ter beschikking zodat de koffers ook heelhuids ter plekke komen.

Beste ouders, kijk af en toe even naar "NIEUWS" op de website. Telkens wij op school berichten krijgen, bezorgen we deze aan jullie via deze website. Ook foto's zetten we op deze website  bij "ALBUMS". U kan er trouwens al de eerste foto's van het vertrek zien.

We wensen al de kinderen en hun leerkrachten een fijne 3-daagse toe! 

APR

30

't Horizon-lijntje en kalender

De laatste dag van de maand april! Zoals elke maand staan het Horizon-lijntje en de kalender klaar op de betreffende pagina's.

MRT

16

Project "DROMEN"

We zijn fier op al onze kinderen en leerkrachten die op vrijdag, 09 maart hun dromen kenbaar maakten aan het talrijk opgekomen publiek! Onze voorstelling was een treffer van formaat! Een dikke proficiat!

MRT

16

Wereldwaterdag : "Walk for water!"

Wij willen ook ons steentje bijdragen aan het bewust worden van de prolematiek die kenbaar wordt gemaakt bij wereldwaterdag. Op donderdag, 22 maart houden we in de namiddag een korte actie waaraan alle kleuters en leerlingen deelnemen. Mag jouw kind die dag in blauwe kledij naar school komen?

Koleneind 1
3930 Hamont-Achel

B: 011/44 53 34
NL: 0032/11 44 53 34